В гасенето му се включи и хеликоптер

Продължава борбата за потушаването на пожара в Сакар планина. Огънят обхвана около 500 декара гора между три села в Свиленградско. Над сто души се включиха в гасенето на пожара. Сред тях и армейски подразделения.

Локализиран е големият пожар в Свиленградско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Все още има огнища, които се локализират от пожарникари. По целия периметър на огнената стихия са разположени екипи с цел да не се допусне ново разрастване.

„На практика трябва да се контролира периметърът, за да не се развие отново, защото участъкът е стръмен и опасен”, коментира директорът на РСПБЗН Хасково комисар Николай Вълчев.

Борова и смесена гора са унищожени от пожара. „В това число чисти насъждения бял и черен бор - около 80 декара, които няма да се възстановят. Най-вероятно ще се наложи да се изсекат. Другото е смесена гора – широколистна с иглолистна. Предполагам, че широколистната гора ще се възстанови”, каза директорът на горското стопанство в Свиленград Михаил Михайлов.

Голям пожар в Свиленградско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гасенето на пожара е в труднодостъпна местност. Включиха се и 40 военнослужещи от Ямбол и Хасково.

 

 

Групи ще останат да дежурят и през нощта на мястото на пожара. 

Репортер: Георги Манев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.