Блокадите на трите възлови кръстовища в центъра остават

В 49-я ден на протести срещу управляващите остават трите блокади на ключови места в София - на Орлов мост, пред Министерския съвет и пред Софийския университет. Ситуацията към момента е спокойна. Спокойно премина и 48-мата вечер на протести: Този път демонстрантите изсипаха килограми риба пред сградата на Министерския съвет.

Посланието беше: Рибата се вмирисва откъм главата.

НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ: ГЕРБ на консултации с ВМРО и НФСБ (ОБЗОР)

Недоволството мина без напрежение. Редовното шествие тръгна по жълите павета и завърши при палатковия лагер на "Орлов мост".

 

 

А днес има предупреждение и за нова блокада изненада.

„Рибата се вмирисва откъм главата. Заради това и тази риба е изсипана тук, като послание към г-н Борисов. В противен случай, ако той брои бюлетините на следващите избори, нищо няма да се промени”, казват протестиращи.

„Правата на протестиращите спират там, където започват правата на другите хора. Трябва да се осигурят адекватни алтернативни маршрути и съответно да се спазват правата на всички останали”, заяви омбудсманът Диана Ковачева в ефира на NOVA.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.