Най-обсъжданата тема снощи беше оставката на правосъдния министър

На 50-тия ден от протестите: Нова блокада-изненада, организирана от сдружение "Боец". Недоволни от управлението окупираха Съдебната палата, а към сградата полетяха и яйца.

Петата блокада-изненада започна от "Орлов мост". Протестиращите преминаха през централните улици на София. В района на бившия Партиен дом обаче се стигна до спречкване с работници.

Водени от лидера на „Боец”, групата  протестиращи стигна до крайната цел - Съдебната палата. По време на обхода на сградата, част от входовете бяха блокирани. Към прозорците полетяха и яйца. Исканията - оставка на правителството и главния прокурор.

Медицинските сестри се отказват от протеста

 

 

49-тата нощ на протестите също премина без инциденти. А хората на площада обсъждаха подадената оставка от правосъдния министър Данаил Кирилов. 

 

 

“Никой не се интересува от тази оставка. Дневният ред е оставката на Борисов, оставка на цялото му правителство. Това са някакви техни измишльотини”, казаха протестиращи.

„Поводът за оставката ми се стори несериозен, тъй като разбрах, че това са били някакви коментари по негов адрес. Според мен тази оставка няма да помогне с нищо”, смятат други недоволни.

Протестното шествие отново не стигна до кръстовището на булевард „Ситняково”, тъй като там се бяха събрали контрапротестиращи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.