Протестиращите изградиха "стена на позора"

Балони с цветовете на българското знаме полетяха към небето по повод така наречения от организаторите юбилеен 50-и ден на протести в София. Изградена бе и "стена на позора" с лицата на Бойко Борисов, Менда Стоянова, Цвета Караянчева и Даниела Дариткова.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Остават блокирани три възлови кръстовища в столицата. Малко след 19:00 ч. недоволните от властта започнаха да се събират пред Партийния дом и Министерския съвет. От там тръгнаха на шествие, което приключи по традиция на "Орлов мост". До напрежение не се стигна. 

Междувременно в столицата се организира и традиционният контрапротест. Недоволните от блокадите днес се събраха на пилоните на НДК, а след това тръгнаха на шествие до Съдебната палата. 

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

Протести имаше и в други големи градове на страната. Недоволните в Пловдив се събраха пред паметника на Съединението и оттам поеха на шествие. То мина по цялата главна улица, след което хората излязоха на пътното платно. За разлика от миналата седмица, този път протестиращите имаха разрешение за блокада на пътя. Те бяха охранявани от 10-ина полицаи.  

Междувременно протестиращи от Стара Загора и Казанлък затвориха за половин час пътя към АМ "Тракия" в района на летището. Те пристигнаха с автошествие, в което се включиха 30 автомобила. Полиция пренасочваше трафика по време на блокадата. Нямаше провокации и напрежение. 
 

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

50 дни на протести срещу правителството и нова блокада (СНИМКИ)

Гешев пред NOVA: Не проверяваме частни бизнеси, а сделки от Прехода

Медицинските сестри се отказват от протеста

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.