При инцидента един от автомобилите избухнал в пламъци

Верижна катастрофа на АМ „Тракия” причини километрично задръстване в следобедните часове в последния августовски уикенд. След сблъсъка край Пловдив лек автомобил избухна в пламъци. Заради инцидента се наложи хиляди шофьори да изчакат пожарникарите да изтеглят изгорелия автомобил.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Изключително интензивен бе трафикът по скоростния път към София заради всички, прибиращи се от морето. На мястото на катастрофата екипи на "Пътна полиция" контролират движението по АМ "Тракия". 

Ударът между 4 автомобила става в ранния следобед, малко след единия от пътните възли за Пловдив. За секунди с катастрофата се разминава и семейство с дете.

„Мъжът ми спря рязко, за да  се ударим в предната кола. Притеснихме се, детето изпадна в нервна криза. Беше много страшно. За пореден път се уверяваме, че коланите спасяват живота”, разказа жената.

Нямат късмет обаче пътниците в ударените автомобили. Едната кола избухва в пламъци и изгаря напълно.

 

 

 „Стига се до запалването на автомобила. След като първият, с българска регистрация, намалява, вторият и третият автомобил са били с турски граждани, те не спазват дистанцията и се удрят един в друг и вторият се запалва”, разясни началникът на "Охранителна полиция" – Пловдив  комисар Виктор Празов.

ТИР катастрофира на "Тракия" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пристигналите на мястото линейки откарват за наблюдение в болница бременна жена.

„Пострадали няма, едната жена на 27 години, бременна, е почувствала болки в корема и е откарана за преглед в УМБАЛ „Св. Георги”, каза още комисар Празов.

Няма опасност за майката и бебето, съобщиха от болницата. Но заради честите инциденти на магистралата от полицията призовават:

„Да спазват дистанция и да карат с нормална скорост, за да запазим живота на всички участници”.

За да не се запуши голям участък от магистралата, за няколко часа движението на автомобили от Бургас към София беше отклонено през Подбалканския път.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.