Наглият обир станал, докато 20-годишният Закридз Роздзи спял в дома си

Малаизийски студент, чийто смартфон бил задигнат от маймуна, докато спял, с изненада установил, че приматът си е направил няколко селфита, съобщава БТА.

20-годишният Закридз Роздзи не могъл да открие мобилното си устройство, когато се събудил. Калъфчето му било под леглото и нямало никакви следи от взлом в дома му в щата Джохор. Въпреки това, смартфонът липсвал.

Когато баща му видял случайно разхождащата се край къщата им маймуна на следващия ден, двамата решили да предприемат по-щателно претърсване. От телефона на брат си, Закридз позвънил на личния си номер няколко пъти. След като чули прозвъняванията на устройството, то било открито, заровено в калта под една палма. Но това не била най-голямата изненада.

Проверявайки съдържанието на картата памет, студентът видял няколко селфита и видеа, заснети от крадеца. Някои от кадрите били размазани, но на други лицето на маймуната се виждало добре. Във видеата, заснети от клоновете на дърво, се виждало как животното си отваря устата и се опитва да захапе смартфона, мислейки го вероятно за храна.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.