Болният е бил в контакт с монарха в неделя

Испанският крал Филип VI ще бъде в карантина след контакт с лице, което е заразено с коронавирус, съобщава ТАСС, позовавайки се на „Ел Паис“.

Болният е бил в контакт с монарха в неделя. Следвайки санитарните стандарти, държавният глава ще поддържа самоизолация в продължение на 10 дни.

В Испания отменят част от карантинните мерки

От началото на разпространението на коронавируса в Испания са регистрирани над 1,58 милиона заразени, над 43 хиляди пациенти са починали. На 25 октомври испанското правителство въведе отново режим на повишена тревога в страната, който беше удължен до май следващата година. Според решението на властите в кралството е въведен задължителен комендантски час до 9 ноември. След това приемането на такива мерки е в компетенцията на регионалните власти. Също така им е позволено да вземат решения относно ограниченията за влизане и излизане от техните територии.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС