Това се е случило в село Чоба

Двама младежи загинаха на място при катастрофа. В първия час на съботния ден е получен сигнал за ПТП със самокатастрофирал водач на територията на село Чоба. На място са изпратени екипи на РУ Раковски и Спешна помощ.

Медиците са констатирали смъртта на 18-годишния водач и неговата 17-годишна спътничка.

Водачът, правоспособен от няколко месеца, е самокатастрофирал в уличен стълб. Момчето зад волана е било от село Отец Кирилово, а неговата спътничка е от Пловдив.

Двама загинаха при тежка катастрофа край Горна Малина

Трагедията се е разиграла около един и половина през нощта. Автомобилът излязъл от пътя и се забил челно в ограда на къща. После колата се  врязала в бетонен стълб. При удара момичето и момчето загиват на място.

„Бая се уплаших. То беше много страшно изтропа. Рекох тук стана катастрофа, но се замълча“, казва Станка Райчева.

17-годишното момиче е от пловдивското село Царацово, а18-годишният й приятел от село Отец Кирилово. Двамата се връщали от купон у свои приятели в село Чоба. Според младежите шофьорът е употребил алкохол. Колко ще покаже експертизата.

„Даже бащата на момчето викаше аз ако знаех нали, че е с кола, никога нямаше да ги пусна. Ужас, ужас това са млади хора. Това са деца! Това е трагедия голяма, но то просто тук в нашето село това тук в рамките на две години е четвъртата голяма катастрофа“, казва Дора Раднева.

18-годишният шофьор догодина е щял да бъде абитуриент. Има книжка от три месеца и според разследващите е карал с над 150 километра в час.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.