В страната бяха обявени рекордните 159 смъртни случая

В Португалия днес започна нов локдаун със затворени предприятия и голяма част от населението в домашна изолация, но с присъствено обучение в училищата, предаде Ройтерс. При тази карантина родителите могат да водят децата на училище, тъй като властите са преценили, че учебните заведения не са сериозно средище на разпространение на заразата.

Великобритания временно няма да приема пътници от Южна Америка и Португалия

По-маловажните предприятия са затворени, като служителите работят от къщи, когато е възможно. Удвоена е глобата за нарушения. Ограниченията върху придвижването ще бъдат облекчени на 24 януари, за да могат португалците да гласуват на президентските избори.

Каква е ситуацията с COVID по света? (ВИДЕО)

В петък в страната бяха обявени рекордните 159 смъртни случая, свързани с Ковид-19, за последните 24 часа. Новозаразените са 10 663, което е вторият по големина показател на денонощна база. От началото на епидемията в 10-милионна Португалия са регистрирани 528 469 души, а починалите са 8543. Понастоящем активните случаи са над 140 хиляди.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА