Някои от тях може да отворят врати още в понеделник

Някои италиански музеи и културни забележителности ще могат от понеделник отново да отворят врати за посетители, предаде ДПА. Става дума за културните обекти в т.нар. жълти зони, където рискът от разпространение на коронавируса е най-нисък.

Музеите във Венеция остават затворени до април заради коронавируса

Премиерът Джузепе Конте подписа указ, смекчаващ ограниченията върху работата на музеите, намиращи се в "жълтите зони", в делнични дни - от понеделник до петък. Това значи, че намиращият се в Неаполитанския залив, в подножието на Везувий археологически парк Помпей, който бе затворен от месеци, ще може от понеделник отново да посреща туристи.

Италия удължава срока на ограниченията в страната

От началото на пандемията преди близо година Италия регистрира около 81 800 смъртни случая, свързани с коронавируса и по този показател е на второ място в Европа. До 30 април в страната е в сила извънредно положение.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА