По думите ѝ пред БСП никога не е стоял въпроса за президентска република

"Приехме декларация за прозразни и честни избори. 18 партии и 10 НПО сме поканили. Целта е една – не създаваме коалиции, а искаме да повишим активността на изборите, от нея произлиза легитимността на която и да е власт". Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Ирена Анастасова, зам.-председател на БСП.

Според нея БСП последователно е отстоявала политика срещу това управление, демонстрирали сме непримиримост. Никога не са мислили за коалиция с ГЕРБ.

"БСП е най-голямата опозиционна партия. Непрекъснато воювахме за изцяло машинен вот. Настоявахме и продължаваме да настояваме за публичен регистър на избирателите. Ако не беше БСП, досега щяха да са паднали и преференциите", уверена е тя.

Депутат от БСП: Няма смисъл от стоенето на опозицията в НС

По думите ѝ пред БСП никога не е стоял въпроса за президентска република. 

"Ще внесем предложение за промяна в Изборния кодекс за видеонаблюдение при преброяване на гласовете, както и за активна регистрация на избирателите", заяви Анастасова.

"В БСП няма вътрешни войни, има ентусиазъм и въодушевление, отстояват се принципни и уставни положения. Проблемите се изчистват и се поставят на принципна основа" обясни тя. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.