В сряда десетки автомобили у нас бяха блокирани заради лошото време

Обилният снеговалеж и виелиците създадоха проблеми на много места във Варненско. Все още има блокирани пътища.

„Ситуацията е критична. Основният проблем е вятърът, който създава снегонавявания. Общините Долни Чифлик и Суворово обявиха частично бедствено положение. Остават затворени доста от пътищата, включително пътя Варна-Добрич. Шкорпиловци, Голица и Доброглед са без ток. Екипите работят денонощно. Няма бедстващи по пътищата, успяхме да помогнем на всички”, заяви в ефира на „Здравей, България” областният управител на Варна Стоян Пасев. Той призова всички шофьори да бъдат внимателни и да не тръгват на път, ако не е необходимо.

 

 

Зимната обстановка остава усложнена

Пасев коментира и случая с блокираната на пътя бременна жена.

„Доколкото разбрах не е била дадена в графика за раждане. Получила е контракции вечерта и са тръгнали на своя глава. Благодарим на хората, които са й помогнали”, каза Стоян Пасев.

СНЕЖЕН КАПАН: Блокирани пътища и закъсали автомобили (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

 

В Хасковско също десетки населени места останаха без ток.

„Към момента в 6 села няма електричество. Има много паднали дървета. Ситуацията обаче се нормализира. Няма бедстващи хора и всички пътища са отворени”, каза Митко Петров, зам.-областен управител на Хасково.

Репортери: Емил Дамянов, Димитър Иванов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.