Те заявиха, че привържениците му щурмували Конгреса по своя воля

Адвокатите на Доналд Тръмп отговориха на обвиненията за импийчмънт. В официалните си документи те настояват, че привържениците му, които щурмуваха сградата на Конгреса на 6 януари, са го направили по своя собствена воля.

"Вашингтон пост": Колко струват на американците лъжите на Тръмп

Днес в Сената започва процесът по импийчмънт срещу Тръмп, след като Камарата на представителите вече гласува за отстраняването му миналия месец. Той е обвинен в подстрекаване към бунт в речта си преди размириците във Вашингтон. Тогава загинаха петима души, сред които и полицай. Самият Тръмп обяви, че няма да дава показания в Сената.

Нека да кажа отново: всички страни се съгласиха за процедурата, която ще осигури справедлив и честен процес в Сената по импийчмънт на бившия президент. Всяка страна ще има предостатъчно време, за да изложи аргументите си. 16 часа в рамките на два дни за ръководителите на обвинението и същото време за адвокатите на бившия президент. Ако ръководителите на обвинението решат, че искат свидетели – ще се гласува. По искане на бившия президент процесът ще бъде спрян по време на Шабат”, заяви Чък Шумър, лидер на мнозинството в Сената.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.