Те вярват, че таен култ управлява света, а бившият президент Доналд Тръмп ще положи отново клетва до месец

В Съединените щати федерални прокурори повдигнаха обвинения срещу най-младия заподозрян за безредиците в Капитолия на 6 януари. Подобно на много други участвали в щурма, 18-годишното момче от щата Джорджия е последовател на Qanon.

Привържениците на тази конспиративна теория вярват, че таен култ управлява света, бившият президент Доналд Тръмп ще положи отново клетва до месец, а видни демократи ще бъдат арестувани и екзекутирани от армията по заповед на Тръмп, който се бори срещу тях. . 

Адвокатите на Тръмп отговориха на обвиненията за импийчмънт

След като Байдън положи клетва и никой не се озова зад решетките, конспираторите променят теорията. 

"Тръмп ще встъпи в длъжност на 4 март във възстановената Република", казват те сега.

"Вашингтон пост": Колко струват на американците лъжите на Тръмп

Последователите на Qanon смятат, че армията държи Байдън в плен в бункер, а той само си въобразява, че е президент на САЩ. 

"Екзекуциите ще бъдат извършени на 5 март. Това е голяма новина и наистина чакам с нетърпение", казват още привържениците на конспирацията.

Постове, подкрепящи теорията, заливат социалната мрежа Габ. Тя е използвана от конспираторите, след като Twitter и Facebook закриват акаунтите им. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.