Новината потвърди Мая Манолова

"Движение 21"на Татяна Дончева остава в коалицията на "Изправи се БГ" за предсрочните парламентарни избори. С това решение става ясно, че Дончева е отказала предложението на Корнелия Нинова за общо явяване с БСП. 

Кубрат Пулев коментира дали ще влезе в политиката

Новината потвърди за NOVA лидерът на "Изправи се БГ" Мая Манолова . Очаква се по-късно днес да бъде подписано и споразумението. Така на 11 юли коалицията „Изправи се! Мутри вън!” остава в същия състав и със същото име. 

Плевнелиев към служебното правителство: Извадете фактите за подслушванията

„Ще продължим и на тези избори да се борим за доверието на гражданите. Препотвърдихме нашите приоритети – окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел,възстановяване на демокрацията и повишаване доходите на гражданите, преизчисляване на пенсиите. Очевидно доверието към „Изправи се! Мутри вън! Расте. Отношенията ни винаги са били проблемни, още от началото на възникване на формата”, каза Манолова по време на брифинг на партията.

 

 

„Ние не може да препятстваме другите политически субекти. Преговорите са водени коректно. Информирани са всички, които трябва. „Няма широка лява коалиция. Има тясна коалиция във вида, в който бе на предходните избори. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите“, каза още Дончева., каза  лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева по повод водените с нея преговори с Корнелия Нинова.

Дончева проговори и за отношенията си с Николай Хаджигенов.

„Нашите отношения винаги са били проблемни още от началото на формата. В крайна сметка и без да си подсказваме някой ще разбере, че е по-добре да премериш преди да срежеш“, заяви Дончева.

„Широката коалиция, която беше промотирана, се разбира когато 400 000 гласа се върнат обратно в листата на „Позитано” 20. Именно гражданите са тези, които решават”, каза Арман Бабикян.

Манолова уточни, че листата на предстоящите избори отново ще се формира както на 4 април – 70 % гражданско участие и 30 % участие на партийни кандидати. 

От  „Изправи се! Мутри вън!  заявиха, че в понеделник ще подадат документи за регистрация на партията в ЦИК.