Той включва 20 модулни операционни зали

Реновираха Операционния център на Военномедицинска академия /ВМА/. Той включва 20 модулни операционни зали на световно ниво. Те са оборудвани с най-съвременната медицинска техника, съгласно стандартите за окомплектоване на хирургическите зали за извършване на високоспециализирани оперативни дейности.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, които на практика нямат срок на годност. Изградени по този начин, те са изключително лесни не само за поддръжка, но и за ревизия - панелът се сваля за няколко минути и се поставя за същото време. Това означава, че операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките само на няколко часа. Подменени изцяло са климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

Подобрените условия ще допринесат за осъществяването на високоспециализирани и в пълен обем хирургични дейности и предоставянето на медицински услуги по опазване здравето на населението и личния състав на Министерство на отбраната и Българската армия.

Тържествено освещаване ще се проведе в понеделник. На събитието ще присъстват министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.