Грациите ни грабнаха златото в Токио

Редица спортисти и политици поздравиха Ансамбъла ни по художествена гимнастика. Грациите ни буквално разбиха хегемонията на рускините. За първи път в историята на художествената гимнастика олимпийското злато е в ръцете на диамантените ни момичета.

Легендата на родния футбол Христо Стоичков  не пропусна да коментира успеха на грациите ни.  

„Велики сте, момичета! Златни красавици! Браво, Весела и Илиана! Гордея се с вас! Гордея се с всички наши шампионки! Токио пее „Мила родино“, написа Стоичков  във Facebook. 

ТРЕТА ОЛИМПИЙСКА ТИТЛА: Българският ансамбъл завоюва златото в Токио (СНИМКИ)

Мария Петрова за успеха на грациите ни: България, гордей се, че имаш толкова силни жени

Поздрав отправи и легендарната българска треньорка Нешка Робева. „Поклон, прекрасни деца", написа тя във Facebook.

 

 

 

Капитанът на ансамбъла ни: Сбъдната мечта!

Президентът Румен Радев също поздрави диамантените ни момичета. 

„Безспорната ви победа е повод за национално самочувствие и гордост. Олимпийската титла вдъхва оптимизъм, че българската художествена гимнастика освен утвърдени традиции има и блестящо бъдеще“, заяви държавният глава.

Симона Дянкова ще е знаменосец на България при закриването на Игрите в Токио

Председателят на Народното събрание Ива Митева изпрати поздравителен адрес до ансамбъла ни. Тя поздравява българските момичета за успеха и им благодари за емоцията, силата и борбеността, с която за пореден път са прославили България.

„Гордост и удовлетворение – това са чувствата, които изпълват сърцата на всички нас. Защото знаем, че този златен медал е чакан дълго. Той е плод на неуморни тренировки, лишения и преодоляване на трудности“, пише Ива Митева.

„Сигурна съм, че вашият отборен дух и целеустременост ще бъдат вдъхновение и пример за младите състезатели. Бъдете здрави и все така непримирими в търсенето на съвършенство и победа“, отбелязва председателят на парламента.

“В Токио отново звучи химнът на България и се вее българското знаме, благодарение на нашите прекрасни момичета. Поздравяваме победителите, но нека не забравяме в своята признателност треньорите и екипите им. Бъдете живи и здрави и ви благодарим”, написа във Facebook лидедът на БСП Корнелия Нинова.