Най-вероятно отново ще стане задължително носенето на маски на открито

Гърция ще върне строгите мерки срещу COVID -19 в следващите седмици. Пълен локдаун няма да се налага, но носенето на маски на открито отново ще стане задължително. Неваксинирани няма да могат да влизат в закрити заведения, кафенета, барове, театри, киносалони и стадиони. В същото време имунизираните ще бъдат допускани навсякъде, ако покажат дигиталния си сертификат и лични документи. Говорителят на гръцкото правителство каза, че мерките ще бъдат обявени във вторник.

Коронавирусът в Гърция: Скок на заразени и починали

„Мисля, че във вторник ще бъде обявена рамката за управление на пандемията и функционирането на икономиката”, посочва Янис Иконому в коментар за телевизия „Скай". Говорителят подчерта, че „пандемията не е приключила, продължава и не отстъпва, за разлика от ината на някои хора, които интерпретират нещата по свой начин”. 

Гръцките здравни власти съобщиха снощи, че новите случаи на COVID -19 за денонощието са 3191, съобщават вестник „Катимерини” и БТА. Деветнайсет от новите случаи са установени сред туристи при пристигането им в Гърция.

Отстраняват от работа неваксинирани служители на домове за възрастни в Гърция

Към вчерашния ден са регистрирани 23 смъртни случая, с които общият брой на жертвите на пандемията нарасна на 13 351. Общият брой потвърдени случаи е 557 239.
Броят на интубираните пациенти вчера е бил 317.