Георги Панайотов съобщи, че в петък в Министерството на отбраната ще се проведе среща със съпругата на майор Валентин Терзиев

„Министерството на отбраната направи всичко, което можеше да направи, по случая със загиналия пилот. Целим прозрачност. Готови сме да седнем пред обществото и да го кажем открито”. Това заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов в студиото на предаването „Денят на живо с Неделина Анева”.

Съпругата на загиналия пилот: Не приемам експертизата за инцидента край Шабла

„Нека изчакаме разследващите органи да завършат своята работа. Министерството на отбраната приключи с всичко, което можеше да направи съгласно правомощията, които имаме по случая. Беше изготвен подробен доклад със специфики в него. Цялата наша дейност е изключително прозрачна. В него не се посочва вина. В правомощията на Военната полиция не е да посочва вина. Военната прокуратура все още работи по случая”, каза той.

Три са основните версии за катастрофата с МиГ-29 край Шабла (ДОКЛАД)

Георги Панайотов съобщи, че в петък в 11 часа в Министерството на отбраната ще се проведе среща със съпругата на загиналия над Шабла летец майор Валентин Терзиев.

„Поканил съм и представители на медиите, началника на отбраната, командира на ВВС, командира на Авиобаза Граф Игнатиево, както и хората, изготвили доклада. Искам да сложа край на това явяване в телевизионните студия от нейна страна и отговарянето на въпроси след това от моя страна. Ще седнем на една маса и ще разговаряме. Г-жа Попова потвърди своето присъствие”, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото.