Арестувани са четирима души

Екшън като на кино. Банда от четирима обирджии опита да задигне каса от „Илиянци”. Последва зрелищно преследване, в което се включи и спецотрядът „Кобра”. При гонката задържаните са ударили две от колите на полицията.А по-късно Софийската районна прокуратура им повдигна обвинения за опит за кражба.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Гонката между задържаните и полицията започнала от сграда в ж.к. „Свобода”. Именно от офис в нея крадците са направили опит да отмъкнат метална каса. Последвало е и преследването от там по булевард „Рожен” в посока Требич. В него са се включили и екипите на спецотряда на СДВР „Кобра”. А при гонката задържаните са ударили две от колите на полицията. Няма пострадали.

Малко след 2 часа тази нощ, след повече от месец следене, от полицията пресрещнали предполагаемите извършители на кражба пред офиса на фирмата, за която имали информация, че е набелязана.

„Тръгнали са да бутат коли на колегите и има нанесени материални щети по колите на служителите. Искам да уточня, че няма пострадали служители, няма пострадали и извършители”, обясни комисар Петър Петров от „Криминална полиция”.

В крайна сметка извършителите са били задържани.

Въоръжен грабеж на магазин в Елин Пелин (ВИДЕО)

„4 лица от криминален контингент, които са ни познати много добре”, посочи ком. Петров. А близо до Северната тангента в посока Требич, където гонката приключи с арести, движението беше спряно и се образува сериозно задръстване. 

По данни на разследващите задържаните са били строго профилирани в дейността си.

„Криминално проявени са, известни са на МВР, основно за престъпления против собствеността - кражби и грабежи. Основно от търговски обекти , от фирми, кражби на каси”, добави ком. Петров.

 

От прокуратурата съобщиха детайли за опита за грабеж. Бандата разбили балконска врата на втория етаж на сградата и направили опит да откраднат метална каса, в която имало около 1000 лева и други предмети. Не успели заради намесата на полицията.

 

 

Един от задържаните е получил обвинение и по друго престъпление - за това, че откраднал автомобил. Четиримата обвиняеми са многократно осъждани. Наблюдаващ прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа, тъй като има опасност да се укрият и да извършат ново престъпление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата.

Огледите на мястото, където бяха задържани участниците в престъпната група, продължиха  няколко часа, а една от ударените коли беше преместена с рапатриращ автомобил на МВР.

Защо крадците не са успели да задигнат касата преди ареста, от полицията отказаха да уточнят. А от офиса на фирмата, в която се предполага, че са опитали да извършат кражбата, бяха лаконични. Няколко часа днес там разследващи извършваха огледи и разпити.