Актрисата представи своята изложба "Жената"

Актрисата Диана Димитрова, която зрителите на NOVA много добре познават в образа й на доктор Огнянова от сериала "Откраднат живот", откри втората си изложба , която е посветена на жената.

В продължение на две години подготвя тази експозиция, която включва 13 платна. Произведенията й въздействат силно и показват многоликата същност на жената.

"Тази година си дадох сметка, че преобладава женското присъствие и така дойде идеята за тази еманация на женствеността", разкрива тя.

Вдъхновявала се е от фотографии, както и от случайно срещани жени – по улицата и в градския транспорт. Представяла си е техния живот при други обстоятелства.

Призовава всеки да интерпретира картините по свой начин, затова няма да имат и имена.

Тя рисува вечер, когато е тихо и успява да събере всичките си чувства и емоции, за да ги изрази на платното.

ПРЕМИЕРА: Поставят на театрална сцена "Тютюн" по Димитър Димов (ВИДЕО)

Диана Димитрова е мъжко момиче, което се е научило да прави всичко сама, а със себе си носи отвертка. Смята, че тази борбеност плаши някои мъже.

Разкрива, че майка й е отишла в Гърция без да говори езика, но прекарва 20 години там и се е преборила с трудностите. Самата тя се определя като силен човек. 

Изложбата е посветена на баба й, която е научила да живее просто и е показала, че светът може да бъде по-добро място, ако сме по-разбиращи и по-добри един към друг.

Освен актриса и художник, Диана Димитрова е и писател на детски книжки. Разказва, че децата реагират на илюстрациите в тях, които права сама, а в това открива смисъла. Много й се иска преди Коледа да издаде четвъртата си детска книга.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.