В Румъния вече има вечерен час за неваксинирани

Нови ограничения в редица държави в Европа. Съседна Румъния налага вечерен час за неваксинирани. Задължително е да се носят и маски. Рига е в локдаун за месец, а Чехия въвежда зелен сертификат. 

Заради нови 574 смъртни случая и почти 19 хиляди заразени Румъния налага рестрикции за неваксинирани. Те няма да могат да излизат през нощта, а достъпът до повечето обекти ще бъде позволен само със зелен сертификат.  Учениците излизат във ваканция за две седмици в опит да бъде ограничено разпространението на вируса. 

От днес Латвия е в пълен локдаун за един месец. Повечето планови операции бяха отменени заради недостиг на болнични легла. Само работниците в строителния сектор, производството и заетите в критични сектори ще имат право да работят на място. Ваксинираните в страната са 54 процента от населението.

РЪСТ НА БОЛНИТЕ С COVID-19: Болниците и погребалните домове в Румъния не смогват

Чехия също въвежда мерки срещу COVID-19, след като броят на новите случаи подмина 3 хиляди. Така за влизане в заведения и клубове ще се изисква зелен сертификат, спира безплатното тестване на пълнолетните и се намалява периода на валидност на тестовете за COVID-19. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.