Работещи в района са недоволни, защото не могат да използват пространството

Съкооператори монтираха бариера и превърнаха пространството пред блока си в частен паркинг. Новата придобивка дори била осветена от поп. Неочаквано обаче от общината настояли ползвателите да отрежат бариерата. Има и недоволни, които твърдят, че общински терен е ограден за частни нужди. Те имат претенция, че не могат да ползват общинския паркинг.

АЛЕЯ ИЛИ СКОРОСТНА ОТСЕЧКА: За какво настояват хора от столичния квартал "Стрелбище"

„Паркингът е прекрасен, бариерата също, но ограничава достъпа на тези, които работят наблизо. Сутрин ни се е случвало да обикаляме дълго време, за да намерим къде да паркираме. Писал съм на Столична община няколко пъти. След първия сигнал бариерата беше демонтирана. Но след това отново беше върната”, казва Евгени Станев, който работи наблизо.

Живущите в блока казват обаче, че са съсобственици и имат право на строеж. Те са категорични, че не искат някой да паркира пред домовете им. Те подчертаха, че до мястото има достатъчно градски транспорт. И споделят, че преди ограниченията, автомобилите са паркирали и в градинките и така са ги разрушавали.

"ПЪЛЕН АБСУРД": Колчета блокираха вход на блок, за да го пазят от автомобили

„Основният мотив на хората е, че искат да запазят пространството пред входовете си. Това е един от малкото обединени блокове, които поддържат сами пространството, садят цветя и искат да запазят този свой оазис. Паркингът обаче е и общинска собственост и ще трябва отново да демонтираме бариерата”, обясни кметът на район Сердика Тодор Кръстев.

Според него проблемът се е появил след въвеждане на зелена зона в квартала. Оттогава много хора са започнали да паркират в междублоковите пространства.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.