Според организациите „Булгаргаз” е пример за компетентно управлявано дружество

КРИБ и БФИЕК са удовлетворени от внесеното в КЕВР актуализирано заявление за цената на газа за ноември от страна на „Булгаргаз”. Организациите твърдят, че постигнатите договорености ще се отразят благоприятно на индустриалните клиенти. Цената на природния газ за стопанско потребление ще бъде 93,19 лв/МВтч през ноември, която е почти два пъти по-ниска от цените на европейските газови пазари.

Ето и текста на цялата позиция:

„КРИБ и БФИЕК с огромно удовлетворение научихме, че „Булгаргаз“ ЕАД е внесло в КЕВР актуализирано заявление за цена на природния газ за ноември 2021 г., с включени постигнатите договорености с ООО „Газпром експорт“ относно количества, които „Булгаргаз“ ЕАД ще получава през ноември 2021 г. на значително по-ниска цена.

С постигнатите договорености, „Булгаргаз“ ЕАД за пореден път ще прехвърли ползите от успешно проведените преговори в тази безпрецедентна енергийна криза, което ще се отрази благоприятно на индустриалните клиенти, част от национално представената работодателска организация /КРИБ/ и енергоинтензивната индустрия /БФИЕК/. Цената на природния газ за стопанско потребление ще бъде 93,19 лв/МВтч през ноември, която е почти два пъти по-ниска от цените на европейските газови пазари.

Изказваме своето задоволство от интензивната работа на ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД и лично на изпълнителния директор Николай Павлов за намиране на резерви и балансирано разпределяне на цената на природния върху всички потребители /клиенти на „Булгаргаз“ ЕАД/.

Искаме да споменем, че след нашето писмо от 2.11.2021 г. получихме пълно съдействие в рамките на българското законодателство от Комисията за енергийно и водно регулиране и лично от председателя Иван Иванов, въпреки че искахме неговата оставка, поради регулаторното решение за по-ниска цена за част от клиентите на „Булгаргаз“ ЕАД от 93,19 лв./МВтч, а за индустрията 119,87 лв./МВтч за ноември.

КРИБ и БФИЕК се разграничават от изявленията на Българската газова асоциация срещу обществения доставчик „Булгаргаз“. Смятаме, че „Булгаргаз“ е пример за държавно дружество, което се управлява компетентно, професионално и честно”, завършва позицията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Георги Генов