Според журналиста това е с цел да се отклони вниманието от управлението на диктатурата

"Кризата с мигрантите е хибридна война на Лукашенко", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS журналистът Петко Георгиев.

Според него това е с цел да се отклони вниманието от управлението на диктатурата. 

"Засилването на напрежението с мигрантите се дължи на радикалното влошаване на отношенията между Беларус и Европейския съюз", добави още той.

Относно влиянието на шпионската мрежа на Русия у нас, журналистът смята, че тя разполага със значителен брой информатори, но и с политици.

По казуса с РС Македания Петко Георгиев смята, че целенасочено е било заявлението от съседката ни кой трябва да е външният министър на България.

"Това не помага в никакъв случай да се реши проблемът. Позицията принципно не може да се промени на България, независимо кой е външен министър", добави той.

За него има стратегически интереси от страна на Сърбия и Русия да няма добри отношения между България и РС Македония.

"Грешката ни бе, че оставихме от името на страната ни да говори ВМРО", допълни журналистът.

За отношенията между САЩ и Китай журналистът заяви, че разговорите са започнали след като САЩ е убедил останалите партньори за опасността от Китай.

Той е сигурен, че двете сили винаги ще останат стратегически съперници, но трябва да има теми, по които да действат в една посока, като тази за климата.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.