Последният случай е от жилище в центъра на София

Арест след репортаж на NOVA. В „Здравей, България” ви разказахме за нова измама. Жени, представящи се за куриери и цветарки, влизат в домовете на възрастни хора, за да ги оберат. Последният случай е от жилище в центъра на София. Жената, която ви показваме във видеото на Вероника Димитрова вече е задържана.

НОВА ИЗМАМА: Мними цветарки обират възрастни хора в домовете им (ВИДЕО)

В конкретния апартамент живеят жени на 91 и на 94 години. Синът на едната се принудил да монтира охранителни камери, защото пенсионерките често били навестявани от непознати.

„Последният път жената е влязла и съвсем безпардонно се разходила от стая в стая и от време на време прибирала по нещо в джоба. Този път донесла разсад теменужки, които уж били поръчали преди два месеца”, разказа Алекс Христов, син на една от жените.

За това как се е озовала в апартамента на възрастните жени, представящата се за цветарка, измисля всевъзможни версии. Тя започнала да изнудва възрастните жени за пари.

Нова измама с обяви за коли втора ръка в интернет (ВИДЕО)

„Не са скъпи, платете си ги и си ги насадете. Пратката струва 40 лв.”, лъже тя. После сумата се покачва до 60 лв.

„И в края на краищата майка ми дала парите, за да накара жената да си тръгне”, споделя синът на жертвата. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.