"Изборите, проведени на три пъти в страната, са в резултат от кризата на властта", заяви Мустафа Карадайъ

„Както знаете, това е третата ми среща за годината в този формат. Както знаете българските граждани гласуваха за промяна. Очакването на обществото е за редовно правителство. Затова за нас е важно мнението на всяка парламентарна група - за новия парламент и формирането на кабинет”. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на кабинет с ДПС.

Петков: Очакваме да имаме 4 вицепремиери и две нови министерства

"Изборите, проведени на три пъти в страната, са в резултат на политическата криза на властта", заяви от своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

„Бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Според нас преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и институциите. Това не е нова тема за нас. През годините неведнъж сме предупреждавали, че може да се стигне до подобна ситуация”, подчерта той.

„По време на консултациите при президента заявихме ясно нашите приоритети, защото държавата се намира в множество кризи – здравна, социална, икономическа”, заяви след разговорите с Румен Радев лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

 

По думите му българските граждани имат нужда от стабилност. „Очакванията от Народното събрание и евентуалното следващо правителство са решаване на техните проблеми, повишаване на доходите и стандарта на живот и най-вече сигурност”, подчерта той.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.