По думите му ГЕРБ по никакъв начин не отстъпва на партиите на промяната

„След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза. Радвам се, че се разбраха и сглобиха нещо, каквото и да е. Това е единственият начин да имаме редовно правителство". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция. 

По думите му членовете на ГЕРБ по никакъв начин не отстъпват на представителите на т. нар. партии на промяната.

„Ще направим всичко възможно и в ЕНП да очертаем принципите на център  - „дясно". В изказването на Петков ме впечатли това, че ще върнат смисъла на израза "народен представител" - само за един ден върнаха представата ни за народен представител - показаха, че са богоизбрани. Навсякъде влизаме със зелен сертификат, само за парламента не въведоха това правило", каза Борисов. Според него това, че депутатите не влизат в парламента със зелен сертификат е двоен стандарт.

„Защо тормозим децата с тестове? Заместник-министър каза, че тук става въпрос за комисионните, които взимат", заяви той.

Относно искането от ГЕРБ да освободи офисите в НДК, Борисов заяви следното: „1/3 от сградата, където са офисите, тъне в разруха. Няма желаещи да отидат там. А те идват да ни тормозят".

Лидерът на ГЕРБ коментира и казуса с в. "Труд".

„През 1944 г. е било точно така - минавало се е и през редакциите на медиите. Когато "Труд" е писал срещу нас, никой не им е ходил в офисите да ги гони. Това е смисълът на властта и опозицията", обясни Борисов.

Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков, когото определи като „еманацията на комунистическите следствени служби". „Никой не очаква от нас подобна подкрепа. Иначе какво ще излезе? Че всички харесваме тези хора. Но, не - ние не ги харесваме!", подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Ще дадем толеранс на новия кабинет, но ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс да им дадеш? Ако имат правилни политики, ние ще ги подкрепяме. Искаме само да върнат цените, каквито бяха при нас. Сега токът е три пъти по-скъп. Дано новият министър да регулира тези неща. Навремето аз подадох оставка заради 15% поскъпване на електроенергията", коментира още Борисов.

„Ако българският народ не беше гласувал за тези хора, щяхме да вървим в правилната посока", коментира Борисов по темата за влизането на България в еврозоната.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.