Премиерът откри срещата Powers Summit

„От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище, болниците да не са пълни". Това заяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

„Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, обърна се Петков към участниците в срещата.

„Няма как да бъдем успешни в бизнеса и иновациите, ако здравеопазването не работи, ако работниците са болни, ако затваряме икономиката заради ниската ваксинация", заяви още премиерът. 

Премиерът заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнеслидерите да работят с младите учени.

Петков: Ако бъда избран за премиер, ще въведа зелен сертификат за всички в МС

„Държавата не създава добавена стойност. Нито политиците я създават, нито депутатите. Тя се създава от бизнеса. За да създава той висока добавена стойност, там трябва да бъдат младите учени. Бизнес лидерите трябва да работят с младите учени и да създават добавена стойност. Тя да създава данъчни приходи, които да идват в държавата, а ние политиците имаме задача тези пари да не отиват в погрешни посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България. Затова и нашият призив е за нулева корупция", посочи още Петков.

„Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година”, каза Петков.

„България може да бъде лидер в повечето сектори и иновациите, които ще излизат от България да бъдат пример как една малка държава в Източна Европа, може да покори ниши и пазар. Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава”, каза Петков.

Петков подчерта още, че не трябва да има пенсионери под линията на бедността.

Гледайте събитието на живо ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.