Вандализъм или добри намерения?

Във видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как жена се опитва с физическа сила да премести машина, която осигурява храна за бездомни животни. Вандализъм или добри намерения?

За 24 часа кадрите са прегледани над 10 000 пъти в социалните мрежи. Споделени са от десетки възмутени потребители. Каква е историята зад тях?

Предприемачът Михаил Минов инсталира тази машина пред офиса си на бул. "Петко Каравелов" в столицата на 31 декември. Автоматът събира отпадъци за рециклиране и в замяна пуска храна за бездомните животни.

Автоматът, внос от Турция, е посрещнат радушно в социалните мрежи. За някои съседи идеята е опасна.

Сред недоволните е Галя Бежанска, която е изпълнителен директор на „Пазари Запад“ ЕАД, търговско дружество с едноличен собственик Столична община. Според нея машината ще е магнит за бездомните кучета.

Според нея това представлява опасност за хората и даде пример с нахапани служители.

Шефката на „Пазари Запад“ и Михаил Минов са наематели в сградата.

На 5 януари Бежанска се заема сама с инсталацията, като използва физическа сила. Заснета е от охранителните камери. Тя смята, че на машината не й място тям и няма разрешително за поставяне.

"Пазари Юг" са дали разрешение на Михаил Минов за поставяне ная машината до самия вход.

Николай Попов, изпълнителен директор на "Пазари Юг" ЕАД, заяви, че трябва да бъде извадена схема от район "Триадица". Според него малко е избързано с позиционирането на инсталацията.

Автоматът се захранва със соларни батерии и не е свързан с електрическата мрежа.

Съдбата на машината е в ръцете на район "Триадица". От Столична община не коментираха поведението на директора на общинското дружество и заявиха, че с въпроса трябва да се занимае Общинския съвет.

 

 

Вижте повече по темата във видеото.

Репортер: Николай Беремлийски

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.