Председателят на НС коментира критиките

Председателят на парламента Никола Минчев, който даде положителен тест за COVID-19 след заседанието на КСНС, коментира ситуацията и критиките с пост във Facebook. В него той публикува снимка на PCR теста си. 

„Явно дължа информация и естествено ще я дам. Поради огромното количество хора, с които се срещам всеки ден, си правя тестове по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше отрицателен. След заседанието на КСНС си направих отново тест, който за жалост даде положителен резултат и аз осведомих за това контактните си лица”, заявява той.

„Ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация. Честно или не, това е положението. Ако се беше случило след пленарен ден в НС, сигурно щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря!”, добавя Минчев във Facebook. 

В социалните мрежи председателят на парламента благодари на всички, които са проявили интерес към неговото здраве и това на семейството му. „Добре сме. Тези, които проявяват нездрав интерес, предимно с цел политически намеци в свой интерес, ще оставя без коментар”, пише той.

Председателят на НС е с COVID-19

Лидерът на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов публикува резултата от лабораторния си тест за коронавирус на страницата си във Facebook. Той обаче изрази съмнения по отношение на този, направен на председателя на Народното събрания – Никола Минчев.

Според него или Минчев е бил регистриран като заразен още преди заседанието на КСНС, или тестът му е направен за „23 минути в извънработно време”, което, по думите му, „не е невъзможно, но е трудно осъществимо”. Костадинов изрази съмнение и по отношение на това дали въобще показания РCR тест е на Никола Минчев.

По-късно от пресслужбата на Народното събрание разпространиха снимки от здравното досие на Минчев в цялост. От там призоваха да се прави разлика между дата на отпечатване на документ и дата на извършване на медицински тест.

Костадинов: Притеснява ме автентичността на теста, показан от Никола Минчев

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.