Според него за 5 дни Путин успя да направи украинска нация

"Путин е загубил войната за общественото мнение. Вложихме енергия във влизането на ЕС и в НАТО, точно, за да не се случи това, което става Украйна. Цяла Европа е готова на лишения, за да спре войната. Решението е мир и демокрация, заедно със средна класа". Това заяви бившият депутат Мирослав Севлиевски в извънредното студио на NOVA "Ударът срещу Украйна".

Според него оставката на Янев не е толкова важна на фона на случващото се в Украйна. "За 5 дни Путин успя да направи украинска нация", посочи той.

От своя страна Станимир Илчев смята, че съвременните доктрини абсорбираха най-мрачните похвати на диктаторските режими, за да издавателстват над обществата. "Това е любим прийом по време на военни действия. Най-тягостната хипотеза - Украйна е окупирана, инсталирано е марионетно правителство в стил Лукашенко по 10. Украинският народ има традиция в създаването на пространство за себе си, така че няма да го приеме", сподели той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 

Редактор: Цветина Петкова