Три микробуса с медицински консумативи вече пътуват към Одеса

Група бизнесмени от Пловдив изпращат хуманитарна помощ за Украйна. Три микробуса с медицински консумативи, лекарства и хранителни продукти пътуват към болниците в Одеса и Измаил.  Подготвя се и цял тир с най-необходимите хранителни продукти. 

Инсулин за деца, спирт и превързочна материали за болниците в Украйна изпращат с третия микробус доброволците от Пловдив. „Изпращаме бинтове, различни кръвоспиращи материали, изпращаме медикаменти, медицина, която е критично необходима, има и антибиотици, има и обезболяващи препарати. Еластични бинтове, катетри, катетри с туба”, разказва Наталия  Еллис, организатор на инициативата.

В опаковането на медикаментите участва и Альона, която преди пет дни е избягала от войната в Украйна и сега е намерила временен дом у нас.  IT офисът на тази пловдивска компания се е превърнал в хуманитарен център. Юри, който е програмист, сега приема и разпределя даренията.

“Хората носят всичко-храна, медикаменти, дрехи”, споделя Юри  Mихаленко.

„Дрехи, дрехи за възрастни, дрехи за деца, завивки, одеала”, казва и Снежана Марос. 14 семейства с деца от Киев вече са настанили доброволците в Пловдив.

 „Днес дойде една българка от Брестник. Тя предложи в къщата си да приюти две семейства”, твърди  Яна Сташук.  Следващата хуманитарна помощ, която ще изпратят от Пловдив ще са изцяло хранителни продукти.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.