Това заяви британският министър на отбраната

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че Великобритания ще подкрепи Полша, ако тя реши да снабди Украйна с изтребители, но предупреди, че това може да има преки последици за Варшава, предаде Ройтерс.

Великобритания посъветва гражданите си да напуснат Русия

„Ще подкрепя поляците, независимо какво ще решат”, каза министър Уолъс по телевизия "Скай нюз" и добави, че Обединеното кралство не може да предложи самолети, които украинците да са в състояние да използват.

„Ще защитим Полша, ще им помогнем с всичко, от което се нуждаят”, каза Уолъс. „Полша ще разбере, че изборът, който прави, няма само пряко да помогне на Украйна, което е нещо хубаво, но ще я постави на пряката огнева линия на държави като Русия и Беларус”, посочи Уолъс.

Британският военен министър заяви пред Радио Таймс, че "Путин губи влиянието си в света и каквото и да се случи, той е свършен, с армията му е свършено и той трябва да признае това".

"Международната общност се обедини срещу него, той е в положение, в което ще причини огромни икономически трудности на народа си", прогнозира Уолъс.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Редактор: Росана Манева
Източник: БТА