Атанас Атанасов привлече вниманието към себе си с видеоклип, публикуван в социалните мрежи

Министърът на културата Атанас Атанасов привлече вниманието към себе си с видеоклип, публикуван в социалните мрежи. В него, на фона на класическа музика, той благодари на поздравилите го за 32-рия му рожден ден. PR експерти коментираха темата в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Доц. Александър Христов заяви, че министърът се държи като неразбран артист. "Представата да си мислиш, че можеш да привлечеш вниманието с каквото и да е, е един от проблемите. Министърът иска извънредно внимание за това, че си върши работата. Начинът на извеждане на послания трябва да се промени. Не е проблемът във възрастта, а в несъответствията в представата на Атанасов за поста му и изискванията за заемането му", подчерта той. И уточни, че такива изяви ще поставят имиджови проблеми пред властта.

Остри реакции и политически атаки срещу министъра на културата Атанас Атанасов

Соня Момчилова от своя страна смята, че неподготвеността, инсталирана в политиката, се изражда и се превръща в трудно поносима инфантилност. "Трудно е, след като имаме примерите с НДСВ, да сме свидетели на непростима неадекватност и аматьорщина. Атанасов трябва да си дава сметка за последствията", смята тя. И допълва, че коментарът на министъра след реакциите към видеото е "несръчно подготвен".

"Много е важно къде отиват средствата за култура, а не съм убедена в критериите на министъра", отбеляза Момчилова. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова