Това трябва да се случи до 25 май

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че е изпратил официално писмо до Българския футболен съюз с уведомление да предоставят в срок до 25 май отчет за изпълнение на 4-годишната програма, финансов отчет за предходната година и приет бюджет за текущата година.

Протест пред БФС: Деца замеряха с камъни сградата на футболния съюз (ВИДЕО)

Ако това не се случи, министър Василев възнамерява да предприеме действия по чл.24, ал.2 от Закона за физическото възпитание и спорта, според който министърът има право да отнеме спортния лиценз на Федерацията за непредоставени документи.

„Днес изпратих официално писмо до Българския футболен съюз, с което ги уведомих, че трябва да предоставят в срок до 25.05.2022 г. всички документи съгласно чл. 30, ал. 2 от Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС), а именно - отчет за изпълнение на 4-годишната програма, финансов отчет за предходната година и приет бюджет за текущата година, както и актуализация по чл. 30, ал. 1 от ЗФВС, ако има такава”, написа Василев в личния си профил във Facebook.

„В писмо с изх. № 1-5-85 от 24.03.2022 г. БФС представи пред ММС бюджет за 2022 г., одобрен с решение на Изпълнителния комитет на Сдружение „Български футболен съюз“ с Протокол №3 от 01.03.2022 г., който не е приет от Общото събрание (Конгрес) на централата, съгласно чл. 36, ал. 1, т. 10 от Устава на БФС и чл. 25, ал. 1, т. 9 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

В тази връзка изисках Българският футболен съюз да представи в деловодството на Министерството на младежта и спорта приет от Общото събрание бюджет на БФС за 2022 г. на хартиен и електронен носител в срок до 25 май”, добави той.

СГС спря заявлението на Бербатов да бъде вписан като президент на БФС

„В противен случай ще бъда принуден да предприема действия по чл. 24, ал. 2 от Закона за физическото възпитание и спорта”, добави спортният министър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.