Извършителят носел противогаз и дрехи на строителен работник

16 души бяха ранени при стрелба в метрото на Ню Йорк. Неизвестният досега нападател е хвърлил димна граната и е открил огън по пътниците във вагон на влака на метростанция в Бруклин.

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Петима души са в критично състояние. Първоначалните съобщения за загинали не се потвърждават.

Властите призоваха гражданите за информация за стрелеца, който е успял да избяга от местопрестъплението. Според свидетели, той бил облечен с оранжев работен гащеризон и носел противогаз.

За момента полицията не разглежда нападението като терористичен акт.  Продължават да се установяват мотивите за стрелбата.

 

Има напрежение сред гражданите на Ню Йорк след случилото се. Това каза в ефира на „Денят на живо” по NOVANEWS Люба Дочева, жител на Бруклин.

 

 

„Научих за престрелката в метрото от мои колеги. Мислех да тръгвам за работа, но се отказах, тъй като по всяка вероятност ще има проблем с линиите на метрото. Мои колеги също споделиха, че ще се опитат да се приоберат по домовете си по-рано, за да избегнат пиковия час и суматохата. Знаем, че стрелбата е станала в метрото на 29 авеню в Бруклин, което е само на около 30 пресечки от мястото, на което се намирам”, обясни тя.

По думите й няма информация извършителят да е открит.

„Вероятно се издирва мъж с оранжева жилетка на работник и газова маска”, каза още тя.

Първоначални версии от властите не се съобщават. Противопожарните служби са били извикани по сигнал за дим или огън в метрото.

„Има напрежение сред гражданите, но предполагам до вечерта ресторантите отново ще бъдат пълни и хората ще се успокоят. Подобни събития, за съжаление, не са новост за Ню Йорк”, допълни тя.

 

Репортер: Ясен Дараков, BG VOICE

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.