На пътя имало сблъсък между техния автомобил и камион

Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са с травми след удар между автомобила, в който пътували и камион. Инцидентът е станал на Околовръстния път на Пловдив във вторник сутринта. Колата се движела пред тази, в която пътувал президентът Румен Радев, съобщи самият държавен глава.

„Автомобилът на НСО, който се движеше преди мен, претърпя катастрофа. Камион предприе изпреварване и изскочи отсреща. Автомобилът просто катастрофира в него”, заяви държавният глава пред медии. „Веднага го взехме в моята кола и го откарахме в болница. Има фрактура на лакетна става. Още едно момче от екипа получи нараняване на главата, но не тежко. Трябва да се внимава. Крайно време е и да се решат въпросите в обходните пътища на Пловдив", каза още Радев.

 

 

В колата пътували шофьорът и лекарят на президента. Шофьорът е с наранявания на главата, а докторът е с контузни рани и фрактура на едната ръка. Ранените мъже са откарани в Университетската болница “Свети Георги“. Били са контактни и нямат тежки наранявания, съобщиха лекарите. След като травмите им са обработени, в ранния следобед с линейка са транспортирани до правителствената болница в София.

Камионът е превозвал баластра. Шофьорът отказа да обясни с колко се е движел и как е станал инцидентът.

От  силния удар е смачкан автомобилът на НСО. 

Шофьорът на камиона е тестван с дрегер. Пробата му за алкохол е отрицателна, научи NOVA. Мъжът не е задържан. Близо 4 часа Околовръстното остана затворено за движение, за да могат разследващите да изяснят причините за катастрофата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.