В Киев беше и шефката на германския Бундестаг Бербел Бас

Интензивна неделя на дипломатическия фронт в Украйна. Първата дама на Съединените щати Джил Байдън се срещна със съпругата на президента Зеленски, Олена Зеленска.  Двете първи дами се видяха в училище до границата със Словакия, превърнато в бежански център. Джил Байдън стана най-високопоставената американска представителка, посетила Украйна от началото на продължаващия десет седмици конфликт с Русия.

Изненадващо посещение в Украйна направи и канадският премиер Джъстин Трюдо. Той посети тежко пострадалия от руските удари град Ирпен. Канада, подобно на други западни страни, наложи икономически санкции на Русия и изпрати военна и хуманитарна помощ на Украйна.

 

 

"В Деня на победата в Европа, когато всички празнуваме победата над фашизма отпреди толкова много десетилетия, Владимир Путин носи срам за паметта на милионите руснаци, които се бориха и загинаха в борбата за свобода и борбата срещу фашизма. Така че каквото и да каже той в понеделник е без значение, защото историята ще покаже, че той преобръща и върви срещу самите ценности, за които толкова много хора се бориха и загинаха", заяви канадският премиер Джъстин Трюдо.

В Киев беше и шефката на германския Бундестаг Бербел Бас. А президентът Зеленски потвърди, че при руски удар в Източна Украйна са загинали 60 души.

 

 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.