Според допитването "Български възход" ще има около 7% и ще влезе в парламента

"С най-голямо доверие се ползва президентството, както и Радев - 49,3%. То леко е спаднало заради позициите му. Недоверието към правителството е 69%. Статистиката се стабилизира. Ние не даваме опция "Не мога да преценя", така доверието и недоверието са повече. 77,2% е недоверието в Народното събрание". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.

Около 45% смятат, че най-сериозните проблеми у нас са инфлацията и високите цени. "Войната в Украйна започва да набира скорост като част от големите проблеми. Хората задават отговорите, ние не даваме опции на този въпрос", уточни социологът.

68% от българите искат неутралитет в конфликта в Украйна

35,8% от запитаните прогнозират предсрочни избори до края на годината. "65% очакват предсрочни избори като цяло, но на въпроса дали трябва да има такива, нещата се обръщат. Над 50% искат по-скоро да има вътрешни промени в правителството", разкри Павлов.

Електориалните нагласи показват, че с най-високо партийно доверие е ГЕРБ, следван от ПП и БСП. Според проучването "Български възход" ще има около 7% и ще влезе в парламента. Предвижданията са 8 партии да влязат в НС", посочи той.

За целите на проучването 820 души са интервюирани по домовете в периода от 4 до 9 май.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.