То беше намерено мъртво на улицата, простреляно при игра

Съдът във Враца отново гледа делото за простреляното с ловна пушка 8-годишно дете в Мездра. Случаят е от януари 2021 година. Тогава детето беше намерено мъртво на улицата и стана ясно, че е било простреляно при игра с ловна пушка.

Първо делото се гледа от Районния съд в Мездра. После решението беше потвърдено и на втора инстанция от врачанския окръжен съд, който изпрати обвиняемия за шест години зад решетките. Сега защитата му иска той да бъде оправдан в частта, че  деянието му представлява „особено тежък случай“.

„Аз не очаквах, че делото ще бъде върнато. Такова е мнението и на всички юристи в района и адвокати, които разбират от наказателното право. Връщането беше голяма изненада и шок”, каза дядото на убитото дете Тома Томов.

Според него подсъдимият четири години е обучавал невръстното си дете да борави с оръжие, като го е извеждал на лов. Томов посочи, че то е било карано да коли животни, за да свиква с кръв.

„Ще искаме по-тежка присъда. Шест години не са достатъчни. Днес по време на процеса ще представим нови доказателства, които ще зададат друга посока на делото”, посочи дядото на убитото дете.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.