Пътният бранш иска пари, но са се съгласили на незаконни действия, посочи той

"Чакаме да получим доклад от междуведомствената комисия, който показва тежка проблематика. Надявам се тази седмица документът да бъде входиран в Регионалната комисия в НС. 903 задания са проверявани, затова и нямаше как да стане по-бързо. Над 75% от тях са основен ремонт. В тях имаме надплащане за 3,1 млрд. лева". Това заяви депутатът от "Продължаваме Промяната" и председател на Комисията по регионална политика в НС Настимир Ананиев за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му проблемът ще бъде решен, но не под натиск. "Не разбирам защо браншовата камара не назовава проблемите, създадени от ГЕРБ и ДПС през последните 10 години. Пътният бранш иска пари, но са се съгласили на незаконни действия", посочи той.

Според него браншът трябва да бъде честен към държавата и ползвателите на пътища. "Заданията за текущ ремонт нямат същата гаранция като за основен. В сайта на браншовата камара е изтрита информацията за състава на ръководството", обяви Ананиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.