Оценката на пораженията продължава

Оценката на щетите в Трявна продължава, а премиерът Кирил Петков беше на място, за да се запознае с пораженията от пороя, който заля града в неделя.

Премиерът Кирил Петков, който беше на място, обеща кандидатстване пред Междуведомствената комисия за отпускане на средства на крайно нуждаещите се, пострадали от бедствието. Ще се наложи и цялостен ремонт на един отвеждащ  колектор.

„Първото нещо, което ще направя: мой съветник, инж. Барзов, ще бъде изпратен още тази седмица да огледа заедно с кмета и областния управител в детайли доклада. След това ще се приорититзират най-належащите от по-малко належащите неща и ще видим дали още веднага през Комисията по бедствия и аварии ще може да се възстановят част от нещата,” посочи Петков.

Той препоръча на кмета да кандидатства пред МРРБ, за да може някои от щетите да се възстановят и някои от пораженията от дъжда да бъдат изградени наново.

Обявиха частично бедствено положение в Трявна

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.