Според политолога Борислав Ангелов по-добрият вариант е вотът да не мине

"2:1 е вероятността да не съберат 121 депутата в подкрепа на вота. Поведението на депутатите от ИТН не е рационално, още повече, че при нови избори има много малко вероятност да влязат в парламент. По-доброто решение е този парламент да продължи да действа. Служебното правителство се страхувам, че ще прави много неща. Това заяви социологът Юлий Павлов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му по-опасно е какво ще се случи в следващия парламент. "Ако вотът мине, има сериозна вероятност да се направи ново правителство, но не на опозицията", посочи той. 

Според политолога Борислав Ангелов по-добрият вариант е вотът да не мине, защото България няма нужда от предсрочни избори, защото ще се създаде хаос. "Необходимо ни е правителство и работещ парламент, за да приемем новото законодателство. Има продоволствена и енергийна криза, може да има и нова ковид криза. Служебно правителство не може да се справи", смята той. И допълва, че ако вотът мине, може да бъде направен опит за ново правителство, но ще е много трудно да се реализира. 

"Намираме се в политическа криза, а това не е добра оценка за президентската институция. Атаката от президента беше неочаквана. ПП не виждат друга кандидатура за премиер освен Кирил Петков. Не Македония е причина за оттеглянето на ИТН от коалицията, а постове и пари", коментира той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.