Причина за отстраняването им били многобройни случаи на предателство в двете държавни структури

Украинският президент Володимир Зеленски уволни шефа на тайните служби и главния прокурор на Украйна. Държавният глава заяви, че причина за отстраняването им са многобройни случаи на предателство в двете държавни структури.

Началникът на Службата за сигурност Иван Баканов и главният прокурор Ирина Венедиктова, заедно с над 60 бивши служители на ведомствата, са работили срещу интересите на Украйна в окупираните от Русия територии, каза Зеленски. Той допълни, че са започнати 651 наказателни производства за държавна измяна и колаборация с руските власти срещу освободените служители.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Киев планира едномилионна армия, оборудвана от НАТО

„Такова внушително количество престъпления срещу устоите на националната сигурност на държавата и връзките, установени между служители на силовите структури на Украйна и спецслужбите на Русия, повдигат много сериозни въпроси за съответните ръководители. Всеки от тези въпроси ще получи отговор”, увери Володимир Зеленски.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.