Вижте различните аргументи на Пламена Игнатова и Виктор Димчев

Вървим към предсрочни избори - около тази теза се обединиха в ефира на "Твоят ден" на NOVA NEWS журналистите  Пламена Игнатова от Клуб Z и Виктор Димчев. В анализа си до този извод всеки от тях посочи различни аргументи.

"Би трябвало да имаме някакъв състав на кабинета, но има податки, че мандатът ще бъде държан малко по-дълго. Но дали ще има правителство - на мен ми изглежда все по-малко вероятно", смята Пламена Игнатова  от Клуб Z.

Според нея, анализирайки поведението на най-голямата политическа партия: „ ПП засега иска да ходи на избори”. „В момента наблюдаваме отстъпление от ПП”, посочи тя и го оприличи с играта „кой пръв ще мигне” между тях и ИТН. „ПП проявява все повече условия, за да дразни ИТН и те да направят крачка назад. Но засега те не правят такава”, каза Игнатова.

От своя страна Виктор Димчев очерта ситуацията така: "Отцепниците от ИТН казаха, че те не биха подкрепили правителство, в което има министри от ИТН. ИТН казаха, че биха подкрепили нещо, в което няма Кирил Петков и Асен Василев. Очевидно тези две неща няма да се случат". 

За ДБ посочи: „Христо Иванов, който ни скара с Русия преди 8 години, подкрепяйки евроатлантическото правителство на ГЕРБ, сега ще ни сдобрява с Русия заедно с БСП”. 

В заключение Димчев прогнозира, че изборите най-вероятно ще са на 9 октомври и част от предизборната кампания вече е започнала.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.