Той заяви това след онлайн заседание на Централния съвет на ДПС

Пътищата за доставка на газ не са много. Турция е една от държавите, която играе важна роля за това и е важно да имаме контакти. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията след онлайн заседание на Централния съвет.

На него са били обсъдени темите, свързани с предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, както и подготовката за вота. Определен е бил съставът на Централния изборен щаб, който ще се ръководи от самия председател на ДПС. В него влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС.

„Централният ни съвет анализира актуалната политическа ситуация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите. Едното от решенията е ДПС да се яви самостоятелно на изборите”, съобщи Карадайъ.

По думите не се очертава в следващия парламенто да има еднопартийно управление.

„Мисля, че от 2009 г. ДПС много точно и ясно е дефинирало в различни периоди от време в каква ситуация се намира България и каква е политическата картина. От 2016 г. на висок глас ДПС призовава за нормалност в политиката като много точно и ясно сме дефинирали какво визираме под това”, коментира той.

 

 

„Призивът ми е към всички симпатизанти на ДПС и всички структури много сериозно и отговорно да се отнесем към тези избори, защото България има нужда от ДПС, ако щете дори и във властта, за да има сигурност, стабилност и преодоляване на кризите”, категоричен беше лидерът на партията.

По повод срещата с турския президент Реджеп Тайип Ердоган Карадайъ заяви, че не живеем в затворено пространство, имаме съседи, че сме част от международната и геополитическата дейност, както и че за политиците е нормално да се виждат с чуждестранни лидери.

„Има теми, по които няма власт, няма опозиция, а решаване на проблемите на хората и гарантиране на сигурността и бъдещето на държавата“, уточни той.

„Въпросът до колко тази среща е важна за България – много е важна. При тази глобална енергийна криза, при тази криза, свързана и с газ, и ред други кризи, България трябва да има поглед към всички източници за газ и изобщо суровини в енергетиката. Пътищата за доставка не са толкова много. Ако източниците са много, то пътищата за доставка са ограничен брой. Турция е една от държавите, които играят важна роля, свързана с тази част. Важно е за България да имаме тези срещи и контакти. Политическото ръководство е много благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност към България, в този процес”, посочи лидерът на ДПС.

Той поздрави служебния кабинет за сформирането на междуведомствения кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.