По думите ѝ преговорите с "Газпром" трябва да бъдат продължени

"Рабие Кьосева беше махната от Бюрото по труда в Смолян, това е едно от политическите уволнения, насочени към кадри на БСП. Поведението на служебния кабинет създаде разделение в обществото. Това коментира за "Твоят ден" Вяра Емилова от БСП.

"БСП е последователна в своята политика - не бихме се коалирали с ДПС или ГЕРБ. Нека българските граждани видят кой какво е направил през изминалите месеци и да вземе своите решения. Предстои ни криза, всички, които са работили със сърцето си, трябва да се чувстват реализирани, а не обидени заради политически уволнения. Може би искат да върнат модела на ГЕРБ и ДПС", категорична е Емилова. 

Вяра Емилова, БСП: Нашите министри се справиха и ще ги подкрепим и в нов кабинет

По думите ѝ преговорите с "Газпром" трябва да бъдат продължени. "От април говорим за това, радвам се, че ПП са узрели за тази идея. 4 мерки предлага БСП, сред тях да се наложи мораториум върху цените на тока и газа за битовите потребителите. Това значи, че трябва да има таван на цените", обясни тя. И допълни, че има тенденция на политически атаки към БСП.

Според нея уставът на БСП сочи, че всеки влязъл в изпълнителната власт, има санкция от Националния съвет. "Въпросът е изцяло морален. Работил си с един човек, а след това заставаш срещу него", подчерта Емилова.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.