Според руски медии атаката е била насочена към баща й

Дария Дугина, дъщеря на руския обществен деец Александър Дугин, е загинала при експлозия на автомобил край Москва, съобщи ТАСС, позовавайки се на Андрей Краснов, ръководител на общественото движение "Руски хоризонт" и познат на загиналата, предава БТА.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Путин към Макрон: Обстрелът на АЕЦ "Запорожие" създава риск от мащабна катастрофа

"Да, много тежко събитие, познавах Дария лично. Даша дойде на едно голямо дискусионно събитие, защото "Традиции" е фестивал, но не в класическата си форма, а е дискусия за актуалните тенденции в културната, музикалната, филмовата, литературната сфера. Аз самият бях там", каза Краснов. "Близо до село Болшие Вяземи е избухнала детонация, колата се е запалила веднага, изцяло е била обхваната от пламъци, тя е загубила контрол, защото е карала с висока скорост и е излетяла на отсрещната страна на пътя", разказа той.

"Ничия земя": "Мозъкът" на Путин

Според руските медии Даря Дугин е била "взривена на парчета" при "покушение", което е било предназначено за баща ѝ Александър, пише БГНЕС.

"Това е колата на баща й, Даша кара друга кола, но днес тя караше неговата кола, а Александър Гелиевич пътуваше по друг начин. Той се върна и беше на мястото на трагедията. Доколкото разбрах, мишена е бил пряко Александър Гелиевич, а може би и двамата", добави още Краснов.

 

Във видео споделяно в социалните мрежи, главно Туитър, се наблюдава горяща кола, пожарна и множество пожарникари като до тях стои възрастен мъж, който прилича на Александър Дугин, хванал се за главата и разговаря с огнеборците. 

По последни данни неизвестни лица са заложили взривното устройство в автомобила ма Дугина по време на фестивала "Традиция" в Московска област. Автомобилът е бил паркиран на паркинга и за никого не е било трудно да стигне до него, съобщиха за ТАСС служители на правоохранителните органи, пише БГНЕС.

"Имаше много гости на фестивала, хората паркираха коли отляво и отдясно по Звенигородското шосе, където се намира имението Захарово. Имаше и паркинг, на който е паркиран бил джипът на Дария Дугина. На входа на паркинга не е имало никаква проверка, така че взривните материали са могли да бъдат поставени навсякъде и на всекиго, което и се е случило", обясни събеседникът на агенцията.

Органите на реда съобщиха, че на входа на имението е имало звено на пътна полиция и служители на пътна полиция са регулирали движението. Рамки за проверка са били разположена непосредствено на входа на събитието.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.