Станимир Димитров написа емоционално писмо, за да благодари на медика

Баща написа емоционално писмо, за да благодари на неизвестния лекар, който спасил 4-годишния му син. Докторът от спешното отделение на многопрофилната болница в Бургас с грижа приел момченцето след тежък инцидент с велосипед. Името на медика останало неизвестно за семейството на малкия Сами. Наш екип срещна благодарния баща с младия лекар герой.

Тунизийски ветеринарен лекар превърна къщата си в приют (ВИДЕО)

В началото на седмицата Станимир Димитров и съпругата му излезли на вечерна разходка с близнаците им Самуил и Сара в близост до дома им. Внезапно обаче 4-годишното момче паднало и си ударило главата.

Само след минути бащата и малкият Сами вече били в спешното отделение на многопрофилната болница в Бургас. Шокът от преживяното обаче бързо бил изместен от доброто отношение на медиците в центъра. „Веднага ни приеха, взеха детето, обработиха го, почистиха раната, сложиха лепенка. Попаднах на екип от лекари с прекрасно отношение – веднага го поеха, имаха и други случаи, но бяха страшно внимателни – сестрата, която се грижи за него, докторът, на кого не можах да разбера името”, спомня си Станимир Димитров. Името не запомнил, но запомнил бързата му реакция и добрата дума към малкия му син. Затова, когато всичко приключило благополучно и се прибрали със Сами вкъщи, решил да напише писмо, с което да благодари на неизвестния лекар герой.

Украинка твърди, че е загубила бебето си заради неадекватни медицински грижи у нас

Героят от писмото е д-р Йоан Иванов. Намираме го отново на дежурство в спешния център. Помни всяка секунда от срещата със Сами. „Влиза един притеснен баща, държащ едно малко дете. Цялото дете - в кръв – по лицето, по касата. Открихме раната, оказа се малка тривиална раничка, нищо кой знае какво и започнахме да го превързваме, да се грижим за него. Малкият беше много сладък – приехме го, прегледахме, обгрижихме детето”, разказва специализантът в УМБАЛ-Бургас.

Ден след инцидента срещнахме бащата на Сами с неизвестния дотогава лекар герой. Д-р Иванов обаче приема постъпката си като нещо нормално и не се смята за герой. Той специализира хирургия в болницата и твърди, че професията му е негово призвание. В работата си досега в спешното отделение е попадал на всякакви ситуации. В отделното , в което специализира, преди дни била настанено и удареното от мълния момиче.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.